In het Proefkamp op de Hof,
dé culi-camping van het land,
wordt vijf dagen gekookt met love
in menig minirestaurant.
De crème de la crème van Amersfoort
mag zich door grillende keukenmeiden
- nadat er keitjes zijn gescoord -
tot smaksensaties laten verleiden:
ossenstaartstuk, kippendij,
Peking-, polder-deux chevaux,
ezeltje prakje, balkenbrij
op een plankje brie de meaux.
Lamsnek, buikspek, geit met truffel,
getrokken varken, hete hond,
kleefkip, plukduck, côte de boeuffel
in vleugellam gevogeltefond.
Bits en bites en koolcompost:
nooit heeft 't hier zó goed gesmaakt,
de kouwe, lauwe en rauwe kost.
Alles eigen-, zelf- of huisgemaakt!
Woeste oester, wakamé,
kreeft, krab, brasem en garnaal;
menig duivel uit de zee
viert hoogtij in dit bacchanaal.
Want uiteraard gaat elke hap
gepaard met een exquise wijn
of een scroppino van de tap.
Goed, maandag maar weer aan de lijn.
Ja, in het Proefkamp is het feest,
Lekker netwerken bij 't fornuis.
Hier moet je zeker zijn geweest:
de coolste camping, dichtbij huis.
***
© Nynke Geertsma, mei 2015
Geschreven n.a.v. het jaarlijkse culinaire event Proef Amersfoort.