Over de foodfestivals Proef Amersfoort en Lepeltje Lepeltje.
In het Proefkamp op de Hof,
dé culi-camping van het land,
werd vijf dagen gekookt met love
in menig minirestaurant.
De crème d’ la crème van Amersfoort
mocht zich door grillende keukenmeiden
- nadat er keitjes waren gescoord -
tot smaksensaties laten verleiden.
Ossenstaartstuk, kipgrillworst,
vers getrokken pork en beef,
ezeltje prakje, eendenborst;
al tot mee-eters gerief.
En uiteraard ging elke hap
gepaard met een exquise wijn
of een lokaalbier van de tap.
Gezelligheid rond de fontein!
Ja, ‘t Proefkamperen was een feest,
fijn netwerken rond 't fornuis.
En ben je er niet bij geweest:
trek dan snel door naar het Stadhuis,
want daar kun je in het plantsoen
in menig Lepeltje-Lepeltjestand
het nog eens heerlijk overdoen,
totdat je echt verzadigd bent.